Придумала соус для салату) Нє, ну як придумала — творчо опрацювала))) Ділюся Беремо півлітра йогурту натурального, можна грецького, але він не такий кислуватий, як просто натуральний. Додаємо:
4-6 гілочок мʼяти звичайної;
0,5-1 ч/л меленого чорного/червоного перцю горошком;
пару зубців або один однозубцевий часничок;
1ч/л солі
1 ч/л оцту бальзаміко/чорного соєвого оцту/фруктового оцту, це якщо у вас таки грецький йогурт)))
Усе збиваємо блендером. Виходить за консистенцією як молоко) І тут трошки магії Беремо десь півчашки нашого соусу, додаємо туди трохи гарячої води — не кипʼятку — так, аби все було добре теплим, у цьому розмішуємо 1,5-2 ч/л — без гірки — порошкового желатину, чекаємо, поки розчиниться без грудочок. Змішуємо з рештою соусу й ставимо до холодильника годинки на 2-3. З 2 ч/л консистенція буде як у майонезу) Вуаля! Наш соус готовий! Добрячий до огіркового та капустяного салатів, а також до всього іншого, чого забажаєте) кількість та якість інгредієнтів можна й потрібно змінювати за смаком))
А чим ви цікавим заправляєте свої салати?
Із коментів:
Додатки:
Замість желатину додайте в йогурт олії та збийте блендером. Вийде типу корисний майонез. Він в салати з городини та в м’ясні салати дуже добре пасує. Можете замість олії додати топлене вершкове масло — буде ППшний соус оландез.
Банановий майонез
Яблука або банани — основа майонеза.
М’якоть печених/тушених яблук ( або банан) + олія, лимонний сік ( або оцет) + сіль, гірчиця — все блендернуть секунд 30 і майонез готовий.
Все на смак і наскільки жирний та густий майонез ви хочете. На 2 банани десь 100мл олії, сік одного невеличкого лимону.
З яблуками — залежить від кислотності яблук та скільки в них пектину, бо яблуко від яблука відрізняються.
Чим більше лимонного соку, тим біліший буде майонез. Я часто його роблю без гірчиці, але додаю мелений чорний перець чи часник.