От шо робити, коли душа бажає — не більше і не менше — круасанів, а духовки — катма? Правильно лізти в гугель та шукати) І таки знайшла! Ні, не духовку, а рецепт круасанів, які робляться без духовки!))) Насмажила, й вам раджу) Отже, для тіста —
120 мг теплої води;
2,5 ст/л цукру;
7 гр сухих дріжджів;
1 яйце;
Дві чашки борошна (чашки по 200 гр).
50 гр або 2ст/л масла.
У воду додаємо цукор, дріжджі, яйце, перемішуємо, додаємо сіль та борошно, замішуємо тісто. Трохи помістили, додаємо вершкове масло, можна просто мʼяке, не треба топити) О, тепер замішуємо по-дорослому)) Має бути мʼяке, майже не липнути до рук. Лишаємо на 2 години — у теплому місці, накрити рушником або плівкою.
Далі тісто розкачати у прямокутник, трохи підпиливши борошном знизу й зверху, нарізати 8 трикутників й накрутити круасанчиків) ще накрити рушничком і ще на годинку залишити) А далі — смажимо як пампухи) Олію розігріли, кожен круасанчик я акуратно перекидала на лопатку й так відправляла в розпечену олійку, бо дуже ніжні) Смажаться швидко) Витягаємо на серветку, олії не набирають) Можна і з вареням, і з сиром, і з чим завгодно) Смачного!)