Робила сьогодні на обід таке ізвращєніе — чебуреки з рибою)) В Камбоджі дуже багато річок і озер. Кхмери люблять рибу й готують її по-різному, найпопулярніше — рибні супчики, які заправляють такою собі рибною заправкою) Підійшли до найцікавішого)) Оскільки азіатські жінки не дуже балувані різними кухонними приборчиками, тож усе роблять як і віки тому. Дрібну рибу з кістками перетирають між двох каменів до стану суфле. Така штука продається всюди на базарах приблизно трьох видів — без нічого, трохи чорного перцю+сіль, ну й замішана з різними спеціями.
Я раніше робила з того котлетки — просто без нічого, воно не розвалюється на сковороді, бо плотно зкатується просто мокрими руками. Ну а чебуреки — навіть якщо якийсь і розкриється, фарш не губить соковитості. Відтепер будемо ізвращаться хроніческі)))
Тісто: 1 чашка (200 гр) прохолодної води+40 гр рому або горілки+дрібка солі+1 ч/л цукру. Все це додаємо у 3 чашки просіяного борошна, замішуємо тісто. Гарно виминаємо, вбере ще десь пів чашки борошна. Має бути тугим. Щонайменше на півгодини відкладаємо під плівку, аби відпочило. Далі я беру десь 1/8 тіста, розплескую пальцями, потім пару раз складаю, потім усе це тонесенько розкачую, так, аби стіл було видно) періодично підпилюю борошном знизу й зверху. Секрет у тоненькому розкачуванні)