Хачапурі, просто хачапурі

Хачапурі, просто хачапурі

Так буває — ніби й соусів азійських стос, й морегади в морозилці зачекалися, а ти смажиш хачапурі, бо куди ж і як жеж без хачапурі?)) Без нього ніяк))))

Тісто просте, на соді й кефірі — чим старший кефір, тим кращий, але й на йогурті піде))) Отже, літр кефіру, 1 яйце, солі/трохи цукру, закалатали, 1 ч/л соди, кладу в кілька прийомів, борошно) Замісити, аби тісто було, як дитяча дупця))) Тобто має бути ніжним, але не розповзатися, буде троха липнути, в кінці — добру пригоршню олії, вимісити, відкласти десь на півгодинки) Начинка: краще за все, звичайно, адигейский наполовину із сулгуні, але в мене такого дива нема, тож моцарелка тверда наполовину із чеддером) вага сиру — 1 кіло. Потерти на крупну тертушку. Туди великий пук зелепухи порізати, пару яєць, приправ, яких бажаєте) Важливо — аби кількість тіста дорівнювала кількості начинки. Усе)

Тісто на 8 частин і начинку на 8 частин, розплескали частину, на неї начинку колобком, підняли боки тіста, закрутили вузлик, перевернули, качалкою розкачати до розмірів пательні) Вогонь має бути середній, одна сторона смажиться під кришкою, без олії, на суху. Перевертаємо, друга сторона без кришки, поки досмажується, беремо пачку масла, та мастимо зверху) Усьо) Перший хачапурі мажемо з двох боків, далі тільки з одного)) Смачного)))

Похожие посты

Мʼясо із джек фрутом? Запросто!

Мʼясо із джек фрутом? Запросто!

Смачний салатик з буряком

Смачний салатик з буряком

Круасани без духовки

Круасани без духовки

Мандаринівка

Мандаринівка

Я у соцмережах