Отже — піца на пательні!!! Прошу, пані та панове Нє, я здогадуюсь, що вже всі так вміють, але в мене це — вперше Тож розказую що і як))) Тісто:
два яйка
3 ст/л майонезу
3 ст/л сметани (усі ложки без гірки)
Усе добре перебити — та хоч виделкою)) аби без грудок)
Солі — якщо любите, взагалі без солі теж норм)
1 ч/л порошку для печива або ж baking powder +
борошно, 150 гр ( я додала чашку на 200 гр , трохи неповну)
Тісто загалом має вийти трішки густішим, ніж на оладки — трішки)))
Пательню — в мене 26 см, трошки товстувате вийшло, на 28 см буде саме те))) — розігріти, змазати олією, викласти тісто й за допомогою ложки чи лопатки добре розрівняти. Накрити кришкою й трохи почекати, поки низ підсмажиться. Перевернути, зняти з вогню. О, тут починається піццомагія))) змащуємо верх будь яким соусом для барбекю, чи просто томатною пастою, чи кетчупом. Ну а зверху… що душа забажає) Моя забажала салямі й варену ковбаску, квашених огірків та два види сиру — моцареллу та чеддер)) Далі ставимо пательню під кришкою ще на вогонь — хвилин на 10-15. Ооооо))) Надсмачно)))